Pit & Pit Products
We Are Jane Team

Image removed.

We Are Jane plant tweede zaadje met Pit & Pit

Portfolio

PERSBERICHT

Vrouwelijk fonds sluit een pittige deal – hieronder in een notendop ons partnership.

 

[ROESELARE, 25 november 2020] We Are Jane investeert in Pit&Pit - de grootste webwinkel van gezonde, kwalitatieve voeding van België en Nederland - om Pit&Pit uit te laten groeien tot dé Europese referentie. Daarmee diversifieert We Are Jane haar portfolio met een sterk groeiend Belgisch bedrijf met gedeelde kernwaarden.

Grootste webwinkel in gezonde voeding

“Pit&Pit was een dossier dat meteen onze volle aandacht trok, zowel wij als onze investerende sisterhood waren meteen enthousiast om in dit bedrijf te investeren”, herinnert Conny Vandendriessche zich. “Dorien Verhoeven en Niels Wijnen waren met Pit&Pit in een recordtempo uitgegroeid tot de belangrijkste webwinkel in gezonde voeding in België en Nederland. Dat kan alleen maar als je een duidelijke focus, passie en waarden doortrekt in je ganse bedrijf.”  Laat dit nu ook een manier van groeien zijn die we als fonds sterk aanmoedigen.

“Het dossier van Pit&Pit trok onmiddellijk onze aandacht” – Conny Vandendriessche

 

Vertrouwen in gedeelde waarden

De oprichters Dorien en Niels hebben een passie voor gezonde, natuurlijke voeding. Het uniek en gevarieerd productaanbod – kruiden, superfoods, noten, granen, oliën, zoetstoffen en dranken – wordt verpakt en verzonden vanuit België. Beide oprichters laten zich daarvoor omringen door een heel divers en gemotiveerd team.

Dit gaat hand in hand met de keuze voor We Are Jane.

“Het vertrouwen dat zij ons gaven in de toekomstige groei van Pit&Pit samen met het bestaande team was doorslaggevend” bevestigt Dorien. “De waarden van Pit&Pit sluiten naadloos aan bij de visie van We Are Jane.”

Operational excellence als katalysator

“Operational excellence is een belangrijke katalysator in de groei van Pit&Pit”, weet Eline Talboom, mede-oprichtster van We Are Jane. “Pit&Pit is een echte 'digital native'. Het digitaliseren is meer dan enkel een webshop en werkt door tot in het DNA van het bedrijf en alle medewerkers. Pit&Pit zal nog sterker kunnen groeien door een verdere internationalisering.”

“De groei van Pit & Pit schuilt voornamelijk in een verdere internationalisering” - Eline Talboom

 

‘Shop local’ bij een 100% Belgische webwinkel

Tegelijk zette COVID-19 enkele basiswaarden op scherp”, gaat Muriel Uytterhaegen verder. “We hebben slechts één lichaam dat we zo weerbaar mogelijk moeten maken: gezonde voeding vormt de basis voor een goede weerstand. Maar ook lokaal ondernemerschap – ‘shop local’ – staat vandaag een stuk hoger op de waardenladder. Met Pit&Pit investeren we in een 100% Belgisch bedrijf dat ook vanuit ons land opereert, vult Muriel aan”

Over We Are Jane

We Are Jane is het eerste Belgische investeringsfonds 100% van vrouwen voor vrouwen. Het fonds ging van start in juni 2019 en bedraagt 54 miljoen euro, dat werd opgehaald bij institutionele en individuele investeerders. Met dit fonds willen Conny Vandendriessche (Accent Jobs, House of HR, Stella P), Muriel Uytterhaegen en Eline Talboom (allebei ex-Gimv) KMOs helpen verder te groeien. We Are Jane steunt niet alleen financieel, maar geeft ook advies, denkt mee en kan rekenen op de input van een hechte community van onderneemsters.

www.wearejane.be

Over Pit & Pit

Pit&Pit werd in 2010 opgericht door Dorien Verhoeven en Niels Wijnen vanuit hun passie voor zuivere en volwaardige voeding. Meteen beslissen ze om hun producten enkel online aan te bieden via een webshop. Het productengamma van Pit&Pit werd stap voor stap uitgebreid tot een compleet assortiment van kruiden, superfoods, noten, granen, oliën, zoetstoffen en dranken zoals thee en koffie. De afgelopen 10 jaar groeide Pit&Pit uit tot de grootste webwinkel van gezonde voeding in België en Nederland.

Pit&Pit werd geadviseerd door Kumulus Partners, bijgestaan door Quinz.

www.pit-pit.com